Historisk tur - langs gamlevegen over Asakskogen

Fellestur

Dato
3. november 2019 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag , Ullensaker Turlag , Vandregruppa
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen går på den eldgamle ferdselsvegen over skogstrekningen kalt Asakskogen, mot Hadeland. Vegen ble på slutten av 1700-tallet satt i god stand av bøndene i Nannestad og Bjerke fram til plassene Asak- skogen og Helleren. Nannestad Turlag, ved dagens turleder Brynjulf Præsthus, har tilrettelagt, merket og skiltet Hellervegen opp til Øvre Helleren og fylkesgrensa mot Oppland fylke. Turen går i herlig skogsterreng via Stråtjern til Helleren-plassen. Herfra blir det muligheter for å se den enorme Hellersteinen som ble delemerke mellom Romerike og Hadeland. De som ønsker det kan også ta seg en tur til Øvre Helleren. Underveis blir det historiske beretninger om vegen og bruken av de gamle gardene inne på skogen. Vi får også se litt på det enorme fangstanlegget for elg som ligger like ved vegen. Samlet vandreavstand blir ca 10 km, og vi organiserer oss med bilskyss tilbake igjen. Ta med mat og drikke, og sko og klær etter vær.

Adkomst: Vi møtes på Kverndalsmoen ved Gamle Hadelandsveg, på den andre siden av brua over Kverndøla. Dette er ca 2 km vestover på Gamle Hadelandsveg fra Esso i Maura.

Turen er gratis og åpen for alle. Turledere er Brynjulf, Åsa og Barbro.

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: Vi tar ofte bilder på våre arrangementer. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du eller dine barn ikke ønsker å bli avbildet så ber vi dere om å gi beskjed til en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Historisk tur - langs gamlevegen over Asakskogen

Turen går på den eldgamle ferdselsvegen over skogstrekningen kalt Asakskogen, mot Hadeland. Vegen ble på slutten av 1700-tallet satt i god stand av bøndene i Nannestad og Bjerke fram til ...

Kontaktinformasjon:

  • Brynjulf Præsthus
  • Tlf. 97530147

Turledere:

  • Åsa Andersson
  • Barbro Mangen
  • Brynjulf Præsthus