Guidet høsttur til Skreikampen via St. Pauls gruve

Arrangement

Dato
4. oktober 2020 kl. 12:00 - 16:00
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom
Turtyper
Arrangement, Opptur, Topptur, Gruvevandring
Arrangører
Eidsvoll Turlag, Nannestad Turlag , Ullensaker Turlag , Eidsvoll Frivilligsentral
Dette arrangementet er over!

Eidsvoll Turlag ønsker velkommen til fottur til St.Pauls gruve og Skreikampen. Det blir historisk guiding underveis på turen og i St.Pauls gruve

Beskrivelse av turen: Dette blir en rundtur fra parkeringen. Turen går på vei ca 2 km deretter over i sti ca 800 m frem til St. Pauls gruve. Her blir det guiding inne i gruva. Dette tar ca 30 minutter. Jerngruvene i Feiring var i drift fra 1600 tallet og frem til 1820. Gruva forsynte Feiring jernverk med jernmalm. Nå er gruva istandsatt og tilrettelagt for besøk av Feiring Jernverks Venner. Det er venneforeningen for St.Pauls gruva som guider. Dette vil derfor koste kr 80 per pers.
Videre går turen til toppen av Skreikampen ca 2 km på sti. Skreikampen 698 moh er det høyeste fjellet i Eidsvoll kommune og ligger nord i kommunen ved Mjøsa i Feiring. På toppen er det fantastisk utsikt over store deler av øvre Romerike og Hedemark. På toppen tar vi en god rast og nyter utsikten. Vi retunerer ned på sti ca 3 km via Utsikten. 

Turen er ca 7 km og vi beregner 3-4 timer inkludert en god rast på toppen.

Veibeskrivelse: Fra Minnesund følg Riksveg 33 til Nord Feiring. Fra Cirkle K Minnesund til avkjøring skiltet Stubberudvegen er det 19,3 km og kjøretid ca 20 min. Følg Stubberudvegen ca 3,5 km til parkering, merket med DNT-banner, ved enden av veien.

 

Kontaktinformasjon: