Fottur med guidet tur i St. Pauls gruve og tur videre til Skreikampen

Fellestur

Dato
26. september kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Eidsvoll Turlag, Ullensaker Turlag , Eidsvoll Friviliighetssentral
Turområde
Hadeland, Gjøvik og Land (se kart)

Søndag 26.september kl 11 går turen helt nord i Eidsvoll, nord Feiring. Dette er en samarbeidstur med Ullensaker Turlag. Det blir guidet tur i St. Pauls gruve og topptur til Skreikampen. 

I området Feiring var det flere viktige steder for jernutvinning. Jerngruvene i Feiring var i drift fra 1600 tallet og frem til 1820. St. Paul gruve var et av de viktigste gruveanleggene, som forsynte Feiring jernverk med jernmalm. Nå er gruva istandsatt og tilrettelagt for besøk av Feiring Jernverks Venner. Det er venneforeningen til St. Pauls gruve som guider. For guiding inne i gruva koster det 100 kr /pers, som Vippses ved ankomst.

Beskrivelse av turen:
Fra parkeringa går turen ca 2 km på vei slakt oppover, deretter på sti ca 800 meter frem til St. Pauls gruve. Videre går turen oppover på sti ca 2 km til Skreikampen. Med sine 698 moh er dette det høyeste fjellet i Eidsvoll Kommune, og ligger lengst nord i Feiring i Skreiaberga mot Toten. Med Mjøsa som dominerende landskapsform og utsyn til Rondane på klare dager. På toppen tar vi en rast med medbrakt niste og kaffe/drikke og nyter utsikten, og håper på finvær. Vi returnerer på sti med noen partier moderat bratt ca 3 km til parkeringa

Veibeskrivelse:
Fra Minnesund følg Riksveg 33, Feiringvegen til Nord Feiring. Fra Cirkle K på Minnesund er det 19,3 km, ca 20 min, til avkjøring skiltet til Stubberudvegen. Følg vegen ca 3,5 km til parkering, merket med DNT banner.

Påmeldingsfrist 25.september

 

Fottur med guidet tur i St. Pauls gruve og tur videre til Skreikampen

Søndag 26.september kl 11 går turen helt nord i Eidsvoll, nord Feiring. Dette er en samarbeidstur med Ullensaker Turlag. Det blir guidet tur i St. Pauls gruve og topptur til Skreikampen.  ...

Kontaktinformasjon: