Romeriksåsen sør på langs

Fellestur

Dato
6. juni kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag , Vandregruppa
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)

Dette er blitt "flaggskipsturen" vår, som er arrangert i en årrekke! I år går vi løypa nordover, med start ved Tæruddalen /Tærud skole i Skedsmo. Vi følger lysløypa nordover opp tilHøgstmåsan. Deretter følger vi blåstien forbi plasser som Ringdalshytta, Busterudvangen, Spikertjernhytta, Henivangen, Årstadvangen og opp til Esetvangen. Her svinger vi østover og kommer ned til Boligbakken i Holter, før vi etterhvert kommer ut på Øyungsvegen. Denne følger vi ca 2km ut til Åsvegen og så til Eltonåsen Bussterminal. Her er det mulig å ta bussen tilbake til Tæruddalen for å hente bilen igjen. 

Dette blir en lang og fin tur, der vi går gjennom mye av den flotte og varierte naturen som Romeriksåsene har å by på. Her blir det et variert utvalg av naturreservater, vann, setervanger og hytter. Det blir flere stopp underveis, mens hovedrasten vil bli ved Spikertjernhytta eller Henivangen ved ca halvgått tur.

Pakk med nok mat og drikke. Det kan være vanskelig å etterfylle drikkeflasker underveis. Velg klær etter være og gode sko som du orker å gå langt i. Terrenget kan være bløtt. 
Turen på ca 28 km er krevende og passer for voksne som er vant til å gå langt med sekk. Vi beregner å bruke ca 8-9 timer. 

Adkomst: Oppmøte på P-plassen ved Tærud skole. Deltakerne sørger selv for transport. Det går buss mellom Eltonåsen og Tæruddalen syv minutter over hver hele time (buss 400), slik at man kan parkere i den ene enden og ta buss tilbake til utgangspunktet etter endt tur. Vær ute i god tid. Vi starter å gå kl 0930.

Turen er gratis og åpen for alle. Turledere er Jan Ove, Eli og Arvid. 

Velkommen på tur med Nannestad Turlag! 

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Romeriksåsen sør på langs

Dette er blitt "flaggskipsturen" vår, som er arrangert i en årrekke! I år går vi løypa nordover, med start ved Tæruddalen /Tærud skole i Skedsmo. Vi følger lysløypa nordover opp ...

Kontaktinformasjon:

  • Jan Ove
  • Tlf. 93046944

Turledere:

  • Jan Ove Nicolaisen
  • Arvid Johansen
  • Eli Schei Hagen